OBistro

Slider
Slider

12 personības, 12 ēdieni

12 personības,
12 ēdieni

O!Bistro projekts “12 personības, 12 ēdieni” caur ko vēlamies apvienot garšu un stāstu pieredzi, lai 2024. gadā iepazīstinu O!Bistro klientus ar sešiem Saldus un sešiem Liepājas pilsētas personībām un viņu iemīļotajiem ēdieniem. Iedvesmojies no receptēm un izmēģini jaunas garšas arī savās mājās.

Sulīgie vistas filejas gabaliņi

Februārī esam aicinājuši Aigu Taulīnu – sporta entuziasti no Saldus. Viņa brīvajā laikā aktīvi nodarbojas ar skriešanu un apmeklē Saldus Boksa kluba treniņus. Tā kā brīvajā laikā viņa ir diezgan aizņemta, gatavojot izvēlas ātri pagatavojamus ēdienus. Šī recepte lieliski derēs brīžos, kad rodas jautājums: “Ko pagatavot vakariņās? “. 

Sastāvdaļas:

4 porcijas

  • 500 g mazās cāļa filejas
  • 1 ola
  • 48 g kartupeļu ciete
  • 1 ēd.k. tomātu pasta
  • 3 ēd.k. olīveļļa
  • sāls un melnie pipari pēc garšas
  • eļļa pannas ietaukošanai

Pagatavošana:

Ja izmanto veselu vistas fileju, tad tās sagriež mazākās strēmelēs. Izvēloties mazās cāļa filejas tās liek bļodā, pievieno labi sakultu olu, garšvielas, olīveļļu un tomātu pastu. Visu kārtīgi samaisa. Atstāj ievilkties uz 5 minūtēm.

Pannā uzkarsē nedaudz olīveļļas. Minētās vistas strēmelītes izkārto uz pannas. Cep uz lielas uguns 3-4 minūtes no vienas puses, tad apgriež un cep no otras puses 1 minūti. Pēc tam pannai uzliek vāku, noslēdz mazāku liesmu un pasautē zem vāka 3-4 minūtes.