O!Bistro projekts “12 personības, 12 ēdieni” caur ko vēlamies apvienot garšu un stāstu pieredzi, lai 2024. gadā iepazīstinu O!Bistro klientus ar sešiem Saldus un sešiem Liepājas pilsētas personībām un viņu iemīļotajiem ēdieniem. Iedvesmojies no receptēm un izmēģini jaunas garšas arī savās mājās.
Septembra recepti mums piedāvā Liepājas teātra aktrise, divu bērnu mamma un sieva Signe Dancīte. Signei patīk gatavot un baudīt ēdienu, tāpēc to var uzskatīt arī par viņas hobiju. Izmēģini šo recepti arī tu, jo tā noteikti būs maltīte, kas garšos kā maziem, tā lieliem.
4 porcijas
Vistai:
Salātiem:
Mērcei:
Kartupeļus sagriež smalkos salmiņos un cep friterī, līdz gatavi. Apkaisa ar kartupeļu garšvielu.
Vistas fileju nosusina, apkaisa ar garšvielām, pēc tam panē miltos, sakultā olā un rīvmaizē. Cep pannā izkausētā sviestā, līdz tā ir zeltaini brūna no abām pusēm. Pa virsu liek fritētos kartupeļu salmiņus.
Sezama sēklas apgrauzdē uz pannas viegli zeltainas, atdzesē. Bļodiņā sajauc zemesriekstu sviestu, medu, sojas mērci, laima sulu un čili mērci viendabīgā mērcē, pievieno grauzdētās sezama sēklas.
Kāpostus un marinētus gurķus sagriež salmiņos. Pievieno sāli, cukuru, mārrutkus, grieķu jogurtu un visu sajauc.
Augustā piedāvājam saldenieka Artūra Koškina, aktīva dzīvesveida piekritēja, entuziastiska skeitparku būvnieka, recepti. Ceļojumos Artūrs vismaz vienu reizi ietur maltīti taizemiešu restorānā, tāpēc dalās ar vienu no savām favorītreceptēm. Viegli, ātri un garšīgi!
4 porcijas
Nūdeles liek vārošā sālsūdenī un vāra aptuveni 4 minūtes. Nokāš lieko ūdeni.
Vistas gaļu griež kubiņos, pārkaisa ar sāli un pipariem, pārlej ar čili mērci un nedaudz terijaki mērces. Atstāj ledusskapī aptuveni stundu.
Sīpolus un kāpostus sagriež salmiņos, un burkānus sarīvē salmiņos. Brokoļus sadala mazākos gabaliņos.
Vienā pannā, kur sakarsēta eļļa, cep iemarinēto vistas gaļu. Apcep novārītās nūdeles, līdz tās kļūst nedaudz kraukšķīgas.
Otrā pannā, kur sakarsēta eļļa, cep sagrieztus sīpolus un burkānus. Kad tie apcepti, pievieno brokoļus un kāpostus. Visu cep vēl 5 minūtes. Tad pievieno vistu un nūdeles, pārlej ar atlikušo terijaki mērci. Visu apcep. Pasniedzot apber ar grauzdētām sezama sēklām.
Jūlijā esam aicinājuši Karīnu Malnaču – reklāmas aģentūras “InCopy” vadītāju. Karīna ir izteikts ģimenenes cilvēks, kurai patīk parūpēties par sev tuvajiem un uzņemt pie sevis ciemiņus. Šo recepti Karīnai nodevusi viņas mamma, kuras ēdieni viņai joprojām šķiet paši gardākie. Smelies iedvesmu un pagatavo šo recepti saviem mīļajiem!
6 porcijas
Kabačus nomazgā, tos pārgriež uz pusēm un sagriež ripās, lai uz katru porciju būtu 100g – 110g. Kabačiem izgrebj mīkstumu, lai veidotos kabatiņa.
Pildījumam: Sīpolus nomizo, nomazgā un sīki sagriež. Papriku iztīra no sēklām, nomazgā un sagriež gabaliņos. Visus sagatavotos dārzeņus apcep skarsētā eļļā, viegli zeltainus un atstāj atdzesēties.
Maltai gaļai pievieno garšvielas, rīvētu ķiploku, apceptos dārzeņus, konservēto kukurūzu un visu masu labi samaisa. Masu dala porcijās pa 70g, ko pilda katrā kabaču ripā. Pildītos kabačus izkārto uz cepamās pannas un liek cepties cepeškrāsnī 180 *C uz 30-40min. Neilgi pirms ēdiens gatavs, uzkaisa sieru un ļauj tam izkust.