OBistro

12 personības, 12 ēdieni

12 personības,
12 ēdieni

O!Bistro projekts “12 personības, 12 ēdieni”, ar kuru vēlamies apvienot garšu un stāstu pieredzi, lai 2024. gadā iepazīstinu O!Bistro klientus ar sešām Saldus un sešām Liepājas pilsētas personībām un viņu iemīļotajiem ēdieniem. Iedvesmojies no receptēm un izmēģini jaunas garšas arī savās mājās.

Ābolu – auzu pārslu pankūkas

Decembra personības Arvitas Blūmas ģimenē pankūkas brīvdienās ir iecienītas visdažādākajos veidos, tāpēc Ziemassvētku gaidīšanas laikā piedāvājam nogaršot kampaņas “12 personības, 12 ēdieni” īpašās ābolu – auzu pārslu pankūkas.

Sastāvdaļas:

4 porcijas

  • 2 olas
  • 24 g cukura
  • šķipsna sāls
  • šķipsna vanilīna cukura
  • 195 g kefīra
  • tējkarote cepamā pulvera
  • 160 g ābolu
  • 90 g kviešu miltu
  • 75 g auzu pārslu

Pagatavošana:

Olas sakuļ ar cukuru, sāli un vaniļas cukuru. Pievieno kefīru un sajauc. Masai pievieno sarīvētus ābolus, miltus, cepamo pulveri un auzu pārslas. Visu sajauc viendabīgā masā. Mīklu cep sakarsētā eļļā viegli zeltainas no abām pusēm.

Vistas – karija mērce

Novembra recepti mums sarūpējusi festivāla “Trubadūrs” rīkotāja Inese Muižniece. Vistas-karija mērce viņu ģimenē ir tik ļoti iecienīta, ka Ineses dēls to būtu gatavs ēst brokastīs, pusdienās un vakariņās.

Sastāvdaļas:

4 porcijas

  • 520 g vistas šķiņķīšu
  • 80 g citronu sulas
  • 1 sīpols
  • 20 g kartupeļu cietes
  • 80 g saldā krējuma
  • 320 g ūdens
  • tējkarote karija pulvera
  • pus tējkarote kurkumas pulvera
  • 2 lauru lapas
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Vistas gaļu sagriež gabaliņos, apmaisa ar citrona sulu un cep uzkarsētā eļļā uz pannas. Atsevišķi apcep sīki sagrieztu sīpolu, tad to pievieno vistas gaļai. Pārlej ar verdošu ūdeni, pievieno saldo krējumu, garšvielas, visu samaisa un sautē aptuveni 10 minūtes. Kartupeļu cieti sajauc ar ūdeni un pievieno mērcei. Visu vāra aptuveni minūti. Pasniedz ar rīsiem.

Chili con carne

Oktobrī, kad laiks kļūst arvien vēsāks, lieliski noderēs Saldus mūzikas skolas direktora un skolotāja Mārtiņa Bērtuļa ģimenē iecienītā recepte Chili con carne. Mārtiņa aizraušanās ir čili pipari – tiem atvēlēta sava siltumnīca un no tiem gatavo dažādas mērces. Arī Mārtiņa izvēlētajā receptē svarīga loma ir čili pipariem.

Sastāvdaļas:

4 porcijas

  • 250 g liellopu maltās gaļas
  • eļļa pannas ietaukošanai
  • 1 liels sīpols
  • 240 g sarkanās pupiņas
  • 2-3 ķiploku daiviņas
  • 1 paprika
  • 20 g tomātu pasta
  • 8 g čili mērce
  • tējkarote paprikas pulvera
  • tējkarote cukura
  • 180 g konservēta kukurūza
  • 200 g tomātu savā sulā
  • dārzeņu buljona kubiņš
  • 50 ml ūdens
  • šķipsna kurkumas
  • sāls un pipari pēc garšas
  •  sakapāti svaigi pētersīļi

Pagatavošana:

Sīpolus un ķiplokus smalki sagriež un apcep uzkarsētā eļļā līdz tie ir viegli zeltaini. Pievieno malto liellopa gaļu un maisot turpina cept.

Papriku sagriež mazos gabaliņos un pievieno gaļai. Klāt liek arī tomātus savā sulā, tomātu pastu un čili mērci. Kad viss apcepts, pievieno ūdeni, kurā izšķīdināts dārzeņu buljons. Sautē līdz gaļa ir mīksta, tad pievieno konservētas pupiņas, kukurūzu un garšvielas. Visu pasautē.

Pasniedz ar rīsiem, marinētām halapenjo piparu ripiņām, skābo krējumu, načo čipsiem un sakapātiem pētersīļiem.