OBistro

Slider
Slider

12 personības, 12 ēdieni

12 personības,
12 ēdieni

O!Bistro projekts “12 personības, 12 ēdieni” caur ko vēlamies apvienot garšu un stāstu pieredzi, lai 2024. gadā iepazīstinu O!Bistro klientus ar sešiem Saldus un sešiem Liepājas pilsētas personībām un viņu iemīļotajiem ēdieniem. Iedvesmojies no receptēm un izmēģini jaunas garšas arī savās mājās.

Edgara Buiķa recepte "Cūku aknu karbonāde ar sīpoliem"

Cūku aknu karbonāde ar sīpoliem

Aprīļa personība ir Edgars Buiķis, basketbola treneris no Saldus. Šādu recepti Edgars izvēlējies iesūtīt, jo kā pats saka: “Man garšo akniņas un sīpoli – tie nekad nav par daudz”.  

Sastāvdaļas:

4 porcijas

  • 600 g svaigas cūku aknas
  • 2 olas
  • 20 g kviešu milti
  • 2 palieli sīpoli
  • 40 ml saldais krējums
  • sāls un melnie pipari pēc garšas
  • eļļa pannas ietaukošanai

Pagatavošana:

Aknu attīra no cīpslām un plēvēm. Sagriež porciju gabalos, to mazliet izirdina, apkaisa ar sāli un pipariem. Sagatavotos gabalus panē izsijātos miltos un labi sakultā olā. 

Pannu ietauko un uzkarsē. Aknas gabalus cep uz lēnas uguns viegli zeltainu no abām pusēm. Pēc tam izceptos gabaliņus ievieto cepeškrāsnī 10-15 min uz 160’C tos izkarsējot līdz gatavībai. 

 

Nomizo sīpolus, nomazgā un sagriež pusripās. Apcep sakarsētā eļļā viegli zeltainus, pēc tam pievieno miltus. Šai masai pakāpeniski pievieno nedaudz ūdeni, saldo krējumu un garšvielas, pēc tam to visu uzvārot. Mērci pārlej sagatavotajiem aknas gabaliņiem. 

Vijas Udarskas recepte "Pildītais zivs rullītis"

Pildītais zivs rullītis

Marta personība ir liepājniece, uztura speciāliste – Vija Udarska. Ikdienā viņa interesējas par jaunām receptēm, ko pielāgo savām maltītēm, jo kā tradīciju ģimenē ieviesusi katru svētdienu ar dēla un meitas ģimeni pulcēties uz pusdienām viņas mājās. Vija cenšas vismaz divas reizes nedēļā izvēlēties zivs ēdienus. Šoreiz izvēloties liesāku zivi ar pievienotu nelielu treknumiņu, lai tā izdotos sulīga. 

Sastāvdaļas:

4 porcijas

  • 280 g zivs fileja bez ādas un asakām (menca, zandarts, tilapija u.c.)
  • sāls un melnie pipari pēc garšas
  • 20 g sviests, 82%
  • 32 g siers
  • 1 paliela ķiploka daiviņa
  • nedaudz pētersīļi
  • 32 g kviešu milti
  • 1 ola
  • nedaudz piens
  • 20 g rīvmaize
  • eļļa pannas ietaukošanai

Pagatavošana:

Visiem produktiem veic pirmapstrādi. Zivs filejas gabaliņu viegli izklapē, sāla un piparo. Uz filejas vienā malā liek pildījumu: sviesta gabaliņus, virsū uzber uz rupjās rīves sarīvētu sieru, iespiež ķiploku vai arī uzber sīki sagrieztu ķiploku un uzber sīki sagrieztus pētersīļus. Tad visu stingri satin rullītī.

Sagatavo panējumu: vienā traukā ieber miltus, otrā traukā- sakultas olas ar pienu, trešā traukā- ieber miltus vai rīvmaizi. Ņem rullīti, apvīlā miltos, iemērc sakultā olā un tad apvīlā miltos vai rīvmaizē. Pannā uzkarsē eļļu un tajā ieliek rullīti, apcep no visām pusēm līdz zeltainai garoziņai, sāla, piparo. Tad rullīti pārliek cepamā plātē, kurā ieklāts pergamenta papīrs un nogatavina cepešķrāsnī 160’C uz 5-7 min. 

 

Zivs rullīti pasniedz ar katra iecienītām piedevām un svaigu dārzeņu salātiem, kā arī atsevišķā trauciņā klāt var pasniegt ķiploku mērcīti (majonēze vai krējums, vai bezpiedevu jogurts, ķiploks, sāļs, pipari maltie, dilles).

Aigas Taulīnas recepte: Sulīgie vistas filejas gabaliņi

Sulīgie vistas filejas gabaliņi

Februārī esam aicinājuši Aigu Taulīnu – sporta entuziasti no Saldus. Viņa brīvajā laikā aktīvi nodarbojas ar skriešanu un apmeklē Saldus Boksa kluba treniņus. Tā kā brīvajā laikā viņa ir diezgan aizņemta, gatavojot izvēlas ātri pagatavojamus ēdienus. Šī recepte lieliski derēs brīžos, kad rodas jautājums: “Ko pagatavot vakariņās? “. 

Sastāvdaļas:

4 porcijas

  • 500 g mazās cāļa filejas
  • 1 ola
  • 48 g kartupeļu ciete
  • 1 ēd.k. tomātu pasta
  • 3 ēd.k. olīveļļa
  • sāls un melnie pipari pēc garšas
  • eļļa pannas ietaukošanai

Pagatavošana:

Ja izmanto vistas fileju, tad to sagriež mazākās strēmelēs. Filejas liek bļodā, pievieno labi sakultu olu, garšvielas, olīveļļu un tomātu pastu. Visu kārtīgi samaisa. Atstāj ievilkties uz 5 minūtēm.


Pannā uzkarsē nedaudz olīveļļas. Minētās vistas strēmelītes izkārto uz pannas. Cep uz lielas uguns 3-4 minūtes no vienas, tad apgriež un cep no otras puses 1 minūti. Pēc tam pannai uzliek vāku, noslēdz mazāku liesmu un pasautē zem vāka 3-4 minūtes.